Hjelpesider – Ofte stilte spørsmål

For innstillinger av Safey Power gå til samlesiden

Førstegangsoppsett Safey HUB

Feilsøking Safey HUB

Røykvarsleren går av falskt / Slå av røykvarsler

Hvordan deaktivere en aktiv brannalarm? Tast kode på kodepanel så vil alarmen bli stille noen minutter med unntak av den enheten som faktisk trigget. Ta ut batteriet fra den brannvarsleren som først trigget. Vent 20 sekunder og sett i batteriet igjen. Nå vil brannvarsleren sende et automatisk stoppsignal. Om litt vil alle seriekoblede enheter stilne sine sirener. Noen ganger er det kommet støv eller annet i en brannvarsler som medfører at den ikke slutter å varsle. Da må man ta den ned og ut med batteri. Støvsug deretter grundig rundt den perforerte ringen og sett i batteri. Da vil stoppsignal sendes. Her finner du en lengre artikel om røykvarslere og hvorfor de noen ganger trigger falskt

Hvordan virker kodepanel?

For å skru på alarmen med det nyeste panelet (firkantet) så velger man først funksjon så kode. Skal man skru på hele alarmen så trykker man på det hele skjoldet etterfulgt av kode. Skal man skru på skallsikring så trykker man på halvskjoldet etterfulgt av kode. For å skru av alarmen taster man kun kode.

Bruker kunden det eldre panelet (avlangt) så trykker man kode først etterfulgt av funksjon, eksempel kode +  lukket hengelås, da skrur man på hele alarmen. Trykker man kode + hus, skrur man på skallsikring. Skal man skru av alarmen trykker man kode + åpen hengelås.

Endre kode – Åpne appen > Mer > Sikkerhetspanel > Velg kode og tast bruk. Nå er koden valgt.

Koden virker ikke? – Når du opplever at koden ikke virker men panelet har åpenbart strøm har vi behov for å konfigurere panelet på nytt = Hold inne tastene 1, 2 ,3 samtidig i ca 5 sekunder til du hører en kvitteringslyd. Deretter åpner du appen. Tast tannhjul oppe til høyre, velg administrer enheter, tannhjul en gang til og den røde slett knappen. Slett kodepanel fra listen og trykk ferdig. Tast oransje + tegn og velg søk etter nye enheter. Trykk på tast 1 på kodepanel så vil den dukke opp i appen når du søker. Trykk konfigurer, velg et rom og bruk. Test koden på nytt så vil den i de fleste tilfeller virke slik den skal.

Jeg klarer ikke koble til systemet med appen

Sjekk først bak på din gateway / hjemmesentral at den blinker grønt hvert fjerde sekund. Dersom den gjør det indikerer gatewayen at ting virker. Prøv å restart din telefon før du ev ringer inn til oss.

Har du byttet telefon eller vil legge til ny bruker? Åpne appen, velg koble til nytt prosjekt, velg Safey pulse, trykk neste, husk å være tilkoblet ditt trådløse nettverk og trykk derettter på knappen bak på din gateway. Velg brukernavn og hva du skal kalle ditt system (feks Hjemme).

Hvordan legge til nytt kamera?

Sett i strømmen til kamera og vent ca 1 min. Åpne appen, tast skjold / sikkerhet, plussymbolet og legg til kamera. Følg anvisning i appen.
Virker det ikke? En mer utfyllende guide finner du her!

Innstillinger av Termostat

Funksjonstast = knapp 2 fra venstre med 4 prikker.

Les en mer utfyllende artikel om termostat her

Tidsstyring av alarm

Alarmen kan tidsstyres på følgende måte:

ALARM PÅ
Først må du inn på automatisering (nederst til høyre fra startskjermen)
Velg scener. Trykk på den oransje pluss knappen for å lage en ny scene.
Den første scenen kan navngis for eksempel “Skallsikring på” og man kan velge ett bilde hvis man ønsker, deretter trykker man neste.
Så må man igjen trykke på den oransje plussen nederst på skjermen. Velg alarmmodus, og velge inne, deretter bruk.
Nå kan man velge om man ønsker flere aktiviteter i denne scenen (For eksempel å slå av lys).
Når alle aktiviteter du ønsker skal skje samtidig som alarmen slås på er aktivert trykker du ferdig.

ALARM AV
Neste i rekken er å lage en ny scene med oransj pluss nederst i høyre. Denne kan da kalles “alarm av” under scenenavn.
Så legger man inn alarm modus. Da kan man velge for eksempel bortemodus, og trykker bruk. så trykker du på på en av de tre alarmodusene du får opp og huker av alarmen (slik at alle tre fleter er grå) og trykker bruk. Deretter trykker man på ferdig.

Nå som du har oprettet to scener. En for alarm og en for alarm av må disse legges inn i en tidsplan.
Fra automatiserings menyen velger du handlinger, pluss tegnet og velg scene. Så velger du alarm på endre navn til feks Alarm på klokken 23.00 Alle ukedager (eller hva enn som passer til hvordan denne skal styres). Så instillinger, der velger du tid og dager. Dette skal gå automatisk (for eksempel søndag til torsdag klokken 23:00).
Så gjentar du den samme prosessen for alarm av.

Legge til enhet på nytt

Start ved å åpne appen og tast tannhjul, administrer enheter, tannhjul på nytt og velg slett. Slett så den enheten som skal legges til på nytt fra listen.

På selve enheten holder du nå inne knappen / alternativt en binders i hullet i 10 sekunder. Enheten er nå resatt og er søkbar i 60 sekunder.

Åpne appen, tannhjul, administrer enheter, tast plusstegnet og søk. Velg konfigurer og velg riktig rom / navn. Ferdig!

Oppdatering av HAN-adapter

Start med å åpne appen og gå lengst ned til høyre og tast Mer. Gå til Hub strømtilkobling og velg restart Hub. Vent 30 sekunder til omstarten er ferdig. Skift til nytt batteri påHAN-adapter (CR123A) ved å slide dekselet av. Plugg den deretter ut av sikringsskap og legg den så nærme Gateway som mulig. Nå skal du få beskjed om at HAN-adapter er tilgjengelig i app. I appen tast tannhjul, velg administrer enheter og sjekk at HAN-adapter er tilgjengelig. Nå må du følge med i enhetslisten at HAN-adapter starter oppdatering. Følg med ca hvert 10 minutt og sjekk at det er fremgang. Selv operasjonen tar omtrent en time og den oppdaterer med ca 5% hvert 3 minutt. Dersom det mot formodning skulle låse seg i oppdatering må prosessen gjentas = ta ut og inn batteriet og gjør omstart på Hub.